Kan man köpa begagnad idrottsutrustning?

Idag finns det flera olika sporter som kräver en hel del utrustning. Det kan handla om skyddsutrustning vid ridning, ishockey eller till och med fotboll. Som förälder vill man såklart att sitt barn skall vara skyddat vid eventuella olyckor men man vet också att barn allt för ofta kan ändra sin hobby. Att då ha köpt hela hockeyutrustningen sprillans ny kan kännas lite oturligt, för att inte nämna att det också känns tungt i plånboken. Så varför inte testa på en ny sport med en begagnad och fullt duglig utrustning, innan man vet att ens barn faktiskt kommer vilja fortsätta med sporten? Detta kan vara en bra idé, dels för att hålla lite i stålarna och dels för att det är miljövänligt att återanvända.

Vad bör man tänka på när man köper begagnad idrottsutrustning?
Det finns såklart vissa aspekter som man bör ha i åtanke när man köper utrustning för ens barn, speciellt om man vill köpa begagnade saker. Dels så måste all utrustning fortfarande fungera och vara i kondition för användning. Det handlar alltså inte om att köpa en begagnad ridväst som inte längre skyddar vid fall – det skulle vara rent livsfarligt.

Utan det handlar om att köpa sådant som någon säljer för att man inte längre är aktiv inom idrotten, har tappat intresset för eller om man vuxit ur idrottsutrustningen. Man bör kontrollera att allt fungerar som det ska och självklart be försäljaren berätta varför man väljer att göra sig av med sina saker. På så sätt får man en känsla för varför försäljningen av idrottsutrustningen sker. Detta är till exempel extra viktigt om det är speciell utrustning såsom en travsulky eller en hjälp som man ska köpa.

Det finns flera hemsidor online som säljer begagnad idrottsutrustning, så det gäller att ta sig en titt på nätet. Vidare så kan man också finna begagnad idrottsutrustning vid vissa second-hand butiker, men det är då svårare att avgöra varför den tidigare ägaren valt att göra sig av med utrustningen.